In het nieuws

In het nieuws:

https://www.meriant.nl/2325/opbrengst-goede-doelenactie-serviceclub-weststellingwerf-naar-beleeftuin-lindestede/


Opbrengst goede doelenactie Serviceclub Weststellingwerf naar Beleeftuin LindeStede

De opbrengst van de goede doelenactie van Serviceclub Weststellingwerf gaat naar de Beleeftuin van woonzorgcentrum LindeStede. De aftrap van de bieractie werd donderdagavond 13 juli 2017 gehouden in Pub84 in Wolvega. Hayo van Wolvega, een ridder uit de middeleeuwen, kwam deze avond zelf zijn opwachting maken en wethouder Kloosterman nam het eerste ‘Hayo van Wolvega’ biertje in ontvangst. In de Beleeftuin van LindeStede komt beleven en bewegen voor ouderen in een groene en veilige omgeving centraal te staan.

 Debora Meester

Bieractie ‘Hayo van Wolvega’
Serviceclub Weststellingwerf organiseert een goede doelenactie met het biertje ‘Hayo van Wolvega’. Meriants logopediste Loes Meijer droeg de Beleeftuin voor als goed doel en dit verzoek werd ingewilligd. De opbrengst van de verkoop van het bier, dat in diverse horecagelegenheden in Weststellingwerf geschonken gaat worden, gaat volledig naar de Beleeftuin van Meriant in LindeStede. Coördinator vrijwilligerswerk Debora Meester vertelde enthousiast over de Beleeftuin.

DSC_9348

DSC_9317

Beleeftuin LindeStede
Veel bewoners van Meriant zijn opgegroeid in de dorpen rondom Wolvega. Werken op het land, buiten zijn, (moes-) tuinieren, het agrarische bedrijf, het landschap; het zijn belangrijke herinneringen. Meriant wil met haar kleinschalig georganiseerde zorg het buitenleven meer bereikbaar maken en ook naar binnen halen. Er zullen daarom steeds meer groene activiteiten komen en de Beleeftuin is daar een belangrijk onderdeel van. Meriant ontwikkelt de Beleeftuin in verschillende fasen voor bewoners. Ook omwonenden zijn van harte welkom. Er komen paden, bankjes en hoekjes waar beleving voor ouderen centraal staat, zoals een moes- en pluktuin en een bewegingstuin. Door te participeren met scholen, vrijwilligers, omwonenden en andere belangstellenden wordt de tuin tevens een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Koploper Grijs, Groen en Gelukkig
Meriant is een van de koplopers van ‘Grijs, Groen en Gelukkig’. Dit landelijke project van het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) laat ouderen meer genieten van natuur, beweging en buitenlucht. Natuur heeft positieve effecten op gezondheid en welzijn. Meriant zet daarom met zowel ‘Grijs, groen en gelukkig’ als De Beleeftuin in op groenbeleving en buitenleven.

Foto's: Lenus van der Broek